Pomazánka z pečené papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z pečené papriky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39662 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
0,5 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 52,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z pečené papriky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Vložíme do ní papriky, 1 velkou nebo 2 malé, a pečeme do zhnědnutí slupky; pak je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Sloupneme slupku a dužinu nakrájíme. Přimícháme tvaroh nebo sýr typu feta v tetrapaku, olivový olej, pažitku, dosolíme, opepříme. Odležená chutná nejlépe. |