Jednoduchý recept

Vepřová krkovička v těstíčku

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 39663

Ingredience

250 g Chléb celozrnný žitný
20 ml Citronová šťáva
100 g Hořčice
250 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
3 ks Vaječný žloutek slepičí
700 g Vepřová krkovička
30 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 956 kcal
Kilojoule 4 001kJ
15% Sacharidy 54 g
95% Tuky 71 g
14% Sodík 283 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřová krkovička v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Vykostěnou a omytou krkovičku osolíme, vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem a zprudka ze všech stran osmažíme. Vyndáme z pekáčku a dáme zatím stranou. Olej v pekáčku ponecháme.

2

Do mísy nasypeme mouku, přidáme 2 žloutky, máslo, citronovou šťávu, vodu a osolíme. Vypracujeme hladké těsto, do kterého krkovičku zabalíme. Položíme do pekáčku s tukem, povrch potřeme žloutkem a dáme zapéct. Pečeme zprudka v silně rozehřáté troubě asi půl hodiny.

3

Maso naporcujeme a podáváme s tmavým chlebem. Podle chuti můžeme doplnit hořčicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept