Špagety s brokolicí na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s brokolicí na cibulce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39665 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
20 g | Máslo jihočeské |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
500 g | Špagety |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr kozí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 13,2mg |
Draslík | 350,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Oregano sušené, Sůl, Sýr kozí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo jihočeské, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s brokolicí na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s osolenou vařicí vodou vložíme špagety a uvaříme je doměkka, asi 15 minut. Uvařené scedíme, pokapeme olejem a vysypeme do mísy. |
2 | Brokolici rozdělíme na růžičky, uvaříme ve vroucí vodě, scedíme a přidáme do mísy ke špagetám. Na pánvi roztopíme máslo, osmahneme oloupanou, na kostky nakrájenou cibuli a zalijeme špagety a brokolici, promícháme, posypeme oreganem, petrželovou natí, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a porcujeme na talíře. Každou porci na talíři posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Špagety podáváme teplé na hlubokém a vyhřátém talíři.