Lososový salát s avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososový salát s avokádem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39670 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
1 ks | Citrony |
200 g | Losos - filety |
30 g | Máslo čerstvé |
200 g | Rajčata Cherry |
100 g | Špenát listový čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
Dresink | |
---|---|
20 g | Kapary |
2 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Citrony, Losos - filety, Špenát listový čerstvý, Sůl, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rajčata Cherry, Kapary, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososový salát s avokádem postup přípravy receptu:
1 | Lososa osolíme a v pánvi na rozpáleném másle zprudka z obou stran opečeme. Avokádo oloupeme, nakrájíme a hned pokapeme šťávu z 1 ks citrónu. Špenátové listy omyjeme, natrháme a dáme do mísy, přidáme rozpůlená rajčata, promícháme, upečeného lososa nakrájíme na úhledné kostky, přimícháme do mísy, kam dáme i nakrájené avokádo. Připravený salát zalijeme dresinkem. |
2 | Dresink: Kapary, olej, šťávu z 1 ks pomeranče, ocet a pepř dáme do mixéru a rozmixujeme. |
Poznámka
Salát podáváme studený na studeném talíři s opečenou vekou anebo bagetou.