Papriková terina se zálivkou z bazalky a jarních cibulek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 300 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková terina se zálivkou z bazalky a jarních cibulek
Papriková terina se zálivkou z bazalky a jarních cibulek
Celkový čas: | 300 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 205 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39674 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 dkg | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
115 g | Sýr Čedar |
225 g | Sýr Ricotta |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 165,9mg |
Draslík | 228,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Cibulka jarní, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková terina se zálivkou z bazalky a jarních cibulek postup přípravy receptu:
1 | Papriky a chilli papričky nejprve rozpůlíme a zbavíme semínek. Polovinu paprik nakrájíme na drobné čtverečky, které dáme stranou, druhou polovinu a chilli papričky nakrájíme na plátky, vložíme do vysoké pánve s rozpáleným olejem, zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut doměkka. |
2 | Plech vyložíme papírem na pečení a vymažeme máslem. |
3 | Dušenou paprikovou směs vložíme do mixéru, rozmixujeme dohladka a ještě přepasírujeme přes síto. |
4 | Do mísy nastrouháme čedar, přidáme ricottu, hořčici, sůl, vejce, přidáme paprikovou směs a odložené kostičky z paprik, řádně promícháme a vlijeme na připravený plech. Přikryjeme pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Pod plech do trouby umístíme žáruvzdornou mísu s vařící vodou. Vodu během pečení dle nutnosti doléváme. Pečeme 75 minut, po vyndání z trouby necháme chladnout při pokojové teplotě, po dvou hodinách dáme ještě na hodinu vychladit do ledničky. |
5 | Přeneseme terinu na talíř a odstraníme z ní pečící papír. |
6 | Terinu podáváme nakrájenou na čtvercové plátky se zálivkou připravenou pečlivým promícháním bílého vinného octa, olivového oleje, slunečnicového oleje, najemno nasekané bazalky a jarní cibulky nakrájené na tenké plátky. |
Poznámka
Čas potřebný k přípravě je uveden včetně doby nutné ke zchladnutí a vychlazení před podáváním.
Skvělé