Pohanková kaše s cibulí a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková kaše s cibulí a žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 39676 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
120 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Pohanka |
8 g | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 49,3mg |
Draslík | 203,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pohanka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková kaše s cibulí a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Pohanku propláchneme horkou vodou a přidáme do mléka. Za občasného míchání povaříme asi 20 minut. Pohanka by se měla téměř rozpadat a s mlékem tvořit kašovitou hmotu. |
2 | Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony pokrájíme na plátky, máme-li menší, můžeme je jen rozpůlit. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, orestujeme dorůžova a odstavíme. |
4 | Kaši upravíme na talíře a přelijeme máslem s cibulí a houbami. Podle chuti přisolíme. |