Jednoduchý recept

Olivová pasta s kozím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 39677
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
4 plátek Chléb italský
1 polévková lžíce Kapary
60 ml Olej olivový extra panenský
140 g Olivy černé
1 hrst Petržel - nať
3 ks Sardelové řezy
240 g Sýr kozí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 951kJ
2% Sacharidy 7 g
9% Tuky 7 g
93% Sodík 2 g
43% Bílkoviny 24 g

Olivová pasta s kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Hladkou pastu neboli tapenádu získáme rozmixováním černých řeckých oliv bez pecek i nálevu, kaparů naložených v soli, sardelových řezů, 1 stroužku česneku, drcené chilli papričky, čerstvé bazalky a petrželky se 2 lžícemi oleje. Kolečka kozího sýra s bílou plísní položíme řeznou stranou nahoru na plech s pečicím papírem, potřeme česnekovým olejem; ten získáme smícháním zbylého česneku a oleje. Opekáme do zlatova 2 - 3 minuty pod rozehřárým grilem. Jako přílohu podáváme tapenádu a opečený chleba.

Poznámka

Olivy jsou hlavní složkou tapenády, ostatní přísady jen podtrhují jejich chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept