Bramborové houbance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové houbance
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3968 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 hrst | Houby sušené |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 564,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 98,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové houbance postup přípravy receptu:
1 | Namočíme do osolené vody houby a necháme namočené přes noc. |
2 | Druhý den scedíme, nakrájíme a na tuku osmahneme s kmínem a solí. Nastrouháme brambory jako na bramborák, vmícháme vejce, mouku, sůl, pepř a majoránku, rozetřený česnek a osmažené houby. |
3 | Vše promícháme a děláme placičky, které osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. |
4 | Poté vysušíme ubrouskem a podáváme. |