Kyselo slovenské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyselo slovenské
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 39681 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
10 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Zelí kysané |
60 g | Cibule |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 139,7mg |
Draslík | 741,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Ocet vinný, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyselo slovenské postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, zelí scedíme a trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Naředíme scezeným nálevem ze zelí, povaříme, přidáme zelí, brambory a vaříme doměkka. Nakonec přimícháme dvě rozkvedlaná vejce, podle chuti osolíme, opepříme a dokyselíme. |
3 | Ještě horké podáváme. |