Drobenková polévka s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drobenková polévka s bramborem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39684 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Drobení | |
---|---|
200 g | Mouka polohrubá |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 200,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 71,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drobenková polévka s bramborem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme brambory a přivedeme k varu. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, osmahneme, přisypeme hladkou mouku a opražíme. Přidáme k bramborám a povaříme. |
4 | V misce smícháme mouku, vejce, sůl, trochu vlažné vody a vypracujeme těsto. Mělo by mít takovou konzistenci, že jde rozdrolit mezi prsty. Do vroucí polévky rozdrobíme těsto, povaříme pár minut, dochutíme solí, pepřem a odstavíme. |
5 | Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme teplou. |