Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39686

Ingredience

1 ks Chilli paprička
4 plátek Chléb Pita
1 ks Cibule
0,5 dl Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kari pasta červená
1 polévková lžíce Kmín římský
1 hrst Koriandr čerstvý
200 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek
200 g Čočka červená

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 317kJ
11% Sacharidy 39 g
17% Tuky 13 g
4% Sodík 77 mg
27% Bílkoviny 15 g

Čočkový dip postup přípravy receptu:

1

Nadrobno pokrájíme cibuli, česnek, chilli papričku a asi 4 cm čerstvého zázvoru. Opekáme na slunečnicovém oleji s římským kmínem přibližně 5 minut. Přidáme 400 ml vody, červenou čočku, kari pastu, zakryjeme a vaříme do měkka cca 15 minut. Po přilití 200 ml kokosového mléka povaříme do zhoustnutí, musíme ale počítat s tím, že při chladnutí směs ještě zahoustne. Po odstavení vmícháme hrst sekaného čerstvého koriandru a citronovou šťávu, můžeme dosolit. Přílohou bývá arabský chleba.

Poznámka

Servírujeme teplé. Tomuto pikantnímu čočkovémi dipu se v Indii říká "dál" (anglicky dhal).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept