Kuře s bramborami a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s bramborami a mrkví
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3969 |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
4 ks | Kuřecí stehna |
100 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián sušený |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Kuřecí stehna, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s bramborami a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna naložíme do marinády z hořčice, másla, vína, lístků tymiánu a rozmarýnu. Dvě hodiny marinujeme, minimálně. |
2 | Oloupeme a nakrájíme brambory. |
3 | Z marinády vyndáme maso a v pekáči smícháme s bramborami, mrkví na plátky, česnekem neloupaným, rozděleným na stroužky, citrónovou šťávou a solí. |
4 | Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 20 minut, přidáme maso a pečeme ještě 45 minut, dozlatova. |
5 | Podáváme s petrželkou. |