Pomazánka z vajec s lučinou a sardelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z vajec s lučinou a sardelkami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39691 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
50 g | Kapary |
100 g | Máslo pomazánkové |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Lučina - termizovaný |
4 ks | Vejce slepičí |
50 g | Sardelová očka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 169,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Máslo pomazánkové, Pepř černý mletý, Sýr Lučina - termizovaný, Sardelová očka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z vajec s lučinou a sardelkami postup přípravy receptu:
1 | Rozmícháme pomazánkové máslo s lučinou, přimícháme najemno nasekaná a natvrdo uvařená vejce, okapaná sardelová očka s kapary, hořčici a nasekanou pažitku. |
2 | Pomazánku nakonec dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.