Bramborový salát se zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát se zálivkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39693 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kg | Brambory |
200 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Okurka salátová |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Jogurt bílý |
100 g | Majonéza |
0,1 dl | Olej olivový extra panenský |
10 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Cibule, Okurka salátová, Paprika zelená, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Hořčice, Jogurt bílý, Majonéza, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát se zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme v hrnci s osolenou vodou ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky, které vysypeme do mísy. Červenou řepu také uvaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kostky a přidáme k bramborám, to samé uděláme s mrkvi a petrželí. Kyselou okurku, cibuli a papriku nakrájíme drobně a přimícháme do mísy, vše osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme zálivkou. |
2 | Zálivka: Do mísy vysypeme majonézu, jogurt, nasekanou petrželovou nať, šťávu z pomeranče, olej, hořčici, vše dobře rozšleháme, vlijeme do salátu, ještě jednou promícháme a můžeme porcovat na talíře. |
Poznámka
Salát servírujeme studený na studený talíř, s vepřovým řízkem chutná výborně. Ozdobíme půlkou citrónu.