Jednoduchý recept

Lilky plněné směsí rizota

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39694
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Hrozinky
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Olej olivový
25 g Ořechy Kešu
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Sůl
45 g Sýr Čedar
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 834kJ
12% Sacharidy 44 g
163% Tuky 122 g
27% Sodík 536 mg
26% Bílkoviny 14 g

Lilky plněné směsí rizota postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 15 minut, necháme okapat, propláchneme a znovu necháme okapat.

2

Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, odřízneme stopku a rozkrojíme podélně lilek na poloviny. Vydlabeme dužinu, aby vznikla schránka. Schránky blanšírujeme ve vroucí vodě 3 minuty, poté necháme okapat. Nasekáme dužinu lilku.

3

Rozpálíme ve woku olej, osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme pokrájenou papriku a dužinu lilku, smažíme 2 minuty. Přidáme vodu a povaříme další 2 minuty.

4

Do lilkové směsi přidáme nasekané kešu oříšky, hrozinky, oregano, rýži, sůl a pepř.

5

Do zapékací mísy dáme vydlabané lilky, naplníme rýžovou směsí, upěchujeme a přikryté pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia 20 minut.

6

Poté sundáme pokličku, posypeme sýrem a dáme pod gril na 4 minuty.

7

Podáváme horké ozdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept