Houbami plněné ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbami plněné ravioli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 39696 |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
4 plátek | Tažené těsto |
3 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 97,7mg |
Draslík | 392,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 70,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Tuk, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tažené těsto nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Houbami plněné ravioli postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v pánvi máslo, osmahneme pokrájený pórek a rozetřený česnek, přidáme nasekaný celer, nasekané žampiony a smažíme 5 minut. Ztlumíme oheň a vmícháme rozšlehaná vejce a strouhaný parmezán, sůl a pepř. |
2 | Přeložíme listy těsta a každý rozřízneme na devět čtverců. |
3 | Doprostřed dáme trochu náplně a okraje potřeme máslem. Navrch položíme druhý čtverec a okraje spojíme, aby vznikl balíček. |
4 | Rozpálíme olej na 180 stupňů. Ravioli smažíme, až zezlátnou. |
5 | Poté je necháme okapat a ihned podáváme. |