Jednoduchý recept

Bramborové nočky s brynzou a slaninou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39697
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

120 g Anglická slanina
250 g Brambory
300 g Mouka polohrubá
40 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
160 g Sýr Brynza
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 767kJ
18% Sacharidy 64 g
47% Tuky 36 g
53% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Bramborové nočky s brynzou a slaninou postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na nudličky, brambory nastrouháme najemno, brynzu rozdrobíme.

2

V míse smícháme nastrouhané brambory s moukou a vejcem, vymícháme těsto jako na halušky, ale toto těsto je víc moučnaté. Z těsta tvarujeme malé podlouhlé nočky, které zavařujeme v osolené vodě asi 5 minut podle tloušťky nočků. Scedíme a necháme okapat.

3

V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme nudličky prorostlé slaniny a osmahneme dokřupava.

4

Nočky upravíme na talíře, posypeme brynzou a přelijeme sádlem se slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept