Brambory pečené se salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené se salsou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 39698 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
3 ks | Rajčata |
125 g | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
175 g | Sýr sójový - Tofu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 762,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Brambory, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené se salsou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme brambory a propícháme je vidličkou, do slupky vetřeme sůl, položíme na plech. V předehřáté troubě (na 190 stupňů) je pečeme 60 minut. Poté brambory podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme, aby zůstala tenká vrstva dužiny, vydlabanou směs dáme do misky. |
2 | Překrojíme avokádo, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a přidáme ji do misky s bramborovou směsí. Vlijeme citronovou šťávu a směs rozmačkáme. Přimícháme rozetřený česnek, nasekané rajče a rozsekanou cibuli. Naplníme touto směsí vydlabané poloviny brambor. |
3 | Na směs s avokádem urovnáme salátové listy, přikryjeme druhou polovinou brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.