Zdravý recept

Brambory pečené se salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 39698
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Avokádo
4 ks Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
3 ks Rajčata
125 g Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
175 g Sýr sójový - Tofu

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 799kJ
6% Sacharidy 22 g
13% Tuky 9 g
6% Sodík 113 mg
14% Bílkoviny 8 g

Brambory pečené se salsou postup přípravy receptu:

1

Očistíme brambory a propícháme je vidličkou, do slupky vetřeme sůl, položíme na plech. V předehřáté troubě (na 190 stupňů) je pečeme 60 minut. Poté brambory podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme, aby zůstala tenká vrstva dužiny, vydlabanou směs dáme do misky.

2

Překrojíme avokádo, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a přidáme ji do misky s bramborovou směsí. Vlijeme citronovou šťávu a směs rozmačkáme. Přimícháme rozetřený česnek, nasekané rajče a rozsekanou cibuli. Naplníme touto směsí vydlabané poloviny brambor.

3

Na směs s avokádem urovnáme salátové listy, přikryjeme druhou polovinou brambory.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept