Pizza s artyčoky a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s artyčoky a sýrem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39699 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
125 g | Artyčoky sterilované |
0,5 ks | Cibule červená |
4 polévková lžíce | Omáčka rajčatová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
45 g | Sýr Čedar |
60 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
500 g | Těsto na pizzu |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 27,1mg |
Draslík | 328,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 325,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Omáčka rajčatová, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Niva (Rokfór), Sýr Parmezán, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s artyčoky a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu vyválíme do placky o průměru 25 cm. Položíme na vymazaný pečící plech a okraje přizvedneme, přikryjeme a necháme kynout 10 minut. |
2 | Rozprostřeme až k okraji rajčatovou omáčku, poklademe plísňový sýr a na něj srdíčka artyčoků a nasekanou červenou cibuli. |
3 | Smícháme parmezán, čedar, tymián a směsí potřeme pizzu. Zakápneme olejem z artyčoků, osolíme a opepříme. V předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia pečeme 20 minut. |
4 | Ihned podáváme. |