Vepřová plec dušená v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec dušená v kapustě
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Česnek |
200 g | Cibule |
1200 g | Kapusta hlávková |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
750 g | Vepřová plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 64,7mg |
Draslík | 791,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 146,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec dušená v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku dorůžova. |
3 | Do základu přidáme maso, osmahneme je, osolíme, opepříme a mírně podlijeme teplou vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení maso mícháme a doléváme horkou vodou. |
4 | Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a ovadlých listů, opláchneme ji, nakrájíme na větší kostky a ve vařící vodě spaříme. |
5 | Poloměkké maso vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme. |
6 | Nakonec přidáme spařenou kapustu, česnek utřený se solí a za občasného promíchání vše zvolna dodusíme doměkka. |
Klasický recept na dušenou plec v kapustě, který můžu doporučit. Já jen postupuji malinko jinak co se týká zahuštění. Maso dusím do měkka, vyjmu ho, přidám kapustu kterou chvíli dusím a pak vše zahustím jíškou a nechám provařit. Nakonec přidám zpět maso. Ale je na každém, který postup si vybere. Jídlo chutnalo