Salát ze žlutých paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze žlutých paprik
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39700 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
1 ks | Celer řapíkatý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
8 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 361,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Paprika žlutá, Rajčata, Ředkvička, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze žlutých paprik postup přípravy receptu:
1 | Nasekanou slaninu osmahneme v pánvi na sucho. Vyndáme ji a dáme stranou. |
2 | Papriky překrojíme na poloviny a zbavíme jadérek. Pokrájíme na dlouhé proužky. Ředkvičky překrojíme na poloviny a nakrájíme na klínky. |
3 | Smícháme ředkvičky, papriky, nakrájená rajčata na klínky, nasekaný celer, promícháme v olivovém oleji a čerstvém tymiánu. Osolíme a opepříme. |
4 | Salát dáme na talíře a ozdobíme kousky křupavé slaniny. |