Prosné noky s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prosné noky s brynzou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 39701 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
25 g | Mouka polohrubá |
500 g | Proso - obilky |
50 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
160 g | Sýr Brynza |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 276,5mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Proso - obilky, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prosné noky s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme proso a povaříme 15 minut, přisypeme mouku, důkladně promícháme a vaříme pár minut, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme, z těsta odkrajujeme lžící noky, které vyskládáme na talíře. Těsto se nám bude lépe odkrajovat, když si pokaždé lžíci namočíme ve vodě nebo v oleji. |
2 | V pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a porce noků přelijeme. Nakonec posypeme rozdrobenou brynzou a podáváme. |