Fazole toskánské s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole toskánské s tuňákem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39702 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Fazole bílé sterilované |
2 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
185 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Fazole bílé sterilované, Med včelí, Rajčata, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole toskánské s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme nasekané jarní cibulky a fazole a promícháme. Rajčata nakrájíme na klínky. Přidáme rajčata do směsi fazolí a jarní cibulky. |
2 | Rozebereme tuňáka a přidáme s petrželkou do směsi fazolí a cibulky. |
3 | Smícháme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem citronovou šťávu, olivový olej, rozetřený česnek a med. Třepeme sklenicí, dokud zálivka vytvoří hustou hmotu. |
4 | Zálivkou přelijeme fazolový salát. Promícháme a podáváme. |