Salát neapolský z plodů moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 410 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát neapolský z plodů moře
Celkový čas: | 410 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 390 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 39705 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
450 g | Mušle srdcovky |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
450 g | Olihně |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
100 g | Salát hlávkový |
750 g | Slávky nakládané |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Těstoviny Campanelle |
1,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 262,1mg |
Draslík | 530,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mušle srdcovky, Olihně, Pažitka, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Slávky nakládané, Těstoviny Campanelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát neapolský z plodů moře postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy vložíme olihně nakrájené na proužky, vařené slávky, uvařené srdcovky, přelijeme je vínem a polovinou olivového oleje, necháme marinovat 6 hodin. |
2 | Poté směs přelijeme do pánve a dusíme 10 minut. Nakonec odstavíme stranou, aby vychladla. |
3 | V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny, lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté necháme okapat, následně propláchneme studenou vodou. |
4 | Slijeme polovinu tekutiny z mořských živočichů a zbytek vylijeme. Smícháme ji s citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, petrželkou, pažitkou, solí, pepřem. Těstoviny přidáme k plodům moře. |
5 | Rajčata nakrájíme na čtvrtky, listy salátu natrháme a dáme na dno salátové mísy. |
6 | Přidáme salát z plodů moře, ozdobíme rajčaty a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.