Jednoduchý recept

Salát neapolský z plodů moře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 410 minut
Doba přípravy: 390 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 39705
Kategorie: Saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
450 g Mušle srdcovky
3 polévková lžíce Olej olivový
450 g Olihně
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
100 g Salát hlávkový
750 g Slávky nakládané
1 kávová lžička Sůl
225 g Těstoviny Campanelle
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 907kJ
18% Sacharidy 64 g
18% Tuky 14 g
13% Sodík 250 mg
130% Bílkoviny 73 g

Salát neapolský z plodů moře postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy vložíme olihně nakrájené na proužky, vařené slávky, uvařené srdcovky, přelijeme je vínem a polovinou olivového oleje, necháme marinovat 6 hodin.

2

Poté směs přelijeme do pánve a dusíme 10 minut. Nakonec odstavíme stranou, aby vychladla.

3

V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny, lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté necháme okapat, následně propláchneme studenou vodou.

4

Slijeme polovinu tekutiny z mořských živočichů a zbytek vylijeme. Smícháme ji s citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, petrželkou, pažitkou, solí, pepřem. Těstoviny přidáme k plodům moře.

5

Rajčata nakrájíme na čtvrtky, listy salátu natrháme a dáme na dno salátové mísy.

6

Přidáme salát z plodů moře, ozdobíme rajčaty a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept