Pomazánka z tuňáka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z tuňáka se zeleninou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39708 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Majonéza |
50 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
180 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 154,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z tuňáka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka v olivovém oleji necháme okapat a pak jej smícháme v míse s troškou olivového oleje z konzervy, majonézou, bílým jogurtem, nastrouhanou mrkví a celerem. |
2 | Přidáme najemno nasekanou jarní cibulku, citronovou šťávu, podle chuti přidáme sůl a pepř. |