Tabbouleh salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tabbouleh salát
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 39709 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 g | Arašídy |
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
125 g | Pšenice Špalda |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Gruyére |
6 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Máta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 239,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Limetka, Limetková šťáva, Paprika červená, Sůl, Sýr Gruyére, Voda pitná, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pšenice Špalda mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tabbouleh salát postup přípravy receptu:
1 | Do misky nasypeme drcenou pšenici, zalijeme vroucí vodou a necháme namáčet hodinu, až se většina vody vstřebá. |
2 | Na plát grilu dáme půlky paprik slupkou vzhůru a pečeme, až slupka zčerná. Necháme mírně vychladnout. Poté odstraníme slupku a papriku nakrájíme na tenké proužky. |
3 | Ušleháme rozetřený česnek, limetkovou kůru, šťávu a olej. Přidáme pepř, sůl a šleháme, dokud se vše nespojí. Přidáme 4.5 lžičky zálivky k paprice a zamícháme. |
4 | Pšenici necháme okapat a osušíme, pak ji dáme do misky. Přidáme sekanou petrželku, mátu, jarní cibulky, olivy a arašídy a promícháme. Do zbylé zálivky přidáme citronovou šťávu a zamícháme do salátu. |
5 | Salát rozdělíme na dva talíře. |
6 | Sýr nakrájíme na proužky a smícháme s proužky papriky. Lžící přidáme ke straně pšeničného salátu. |
7 | Podáváme studené. |
Poznámka
Voda vroucí. Z limetky nastrouháme kůru. Černé olivy vypeckované a rozpůlené.