Jednoduchý recept

Tabbouleh salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 39709
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

40 g Arašídy
1 stroužek Česnek
3 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 ks Limetka
1 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
125 g Pšenice Špalda
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Gruyére
6 dl Voda pitná
1 kávová lžička Máta

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 511kJ
16% Sacharidy 57 g
43% Tuky 33 g
48% Sodík 952 mg
46% Bílkoviny 26 g

Tabbouleh salát postup přípravy receptu:

1

Do misky nasypeme drcenou pšenici, zalijeme vroucí vodou a necháme namáčet hodinu, až se většina vody vstřebá.

2

Na plát grilu dáme půlky paprik slupkou vzhůru a pečeme, až slupka zčerná. Necháme mírně vychladnout. Poté odstraníme slupku a papriku nakrájíme na tenké proužky.

3

Ušleháme rozetřený česnek, limetkovou kůru, šťávu a olej. Přidáme pepř, sůl a šleháme, dokud se vše nespojí. Přidáme 4.5 lžičky zálivky k paprice a zamícháme.

4

Pšenici necháme okapat a osušíme, pak ji dáme do misky. Přidáme sekanou petrželku, mátu, jarní cibulky, olivy a arašídy a promícháme. Do zbylé zálivky přidáme citronovou šťávu a zamícháme do salátu.

5

Salát rozdělíme na dva talíře.

6

Sýr nakrájíme na proužky a smícháme s proužky papriky. Lžící přidáme ke straně pšeničného salátu.

7

Podáváme studené.

Poznámka

Voda vroucí. Z limetky nastrouháme kůru. Černé olivy vypeckované a rozpůlené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept