Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39710

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
15 g Tuk
Těsto
20 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
120 ml Olej rostlinný
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Krém
20 g Kopr čerstvý
60 g Máslo čerstvé
50 ml Smetana 12% (konzumní)
3 g Sůl
200 g Sýr Brynza
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 365kJ
13% Sacharidy 48 g
47% Tuky 35 g
24% Sodík 486 mg
26% Bílkoviny 15 g

Brynzovník postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme rozdrobené droždí, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme nakynout, občas jej prohněteme, abychom z něj dostali ven vzduch.

2

Mezitím připravíme náplň. Do rozdrobené brynzy přidáme změklé máslo, smetanu, žloutek, sůl a posekaný kopr, vymícháme hladký krém a necháme zatím odležet.

3

Z těsta vyválíme dva pláty. Jeden plát položíme na tukem vymaštěný plech, potřeme brynzovým krémem a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 35 minut, vyndáme a necháme vychladnout. Nakrájíme na porce a podáváme jako slaný moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept