Jednoduchý recept

Šátečky se zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 39713

Ingredience

30 g Cukr moučkový
20 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé
120 ml Olej rostlinný
5 g Sůl
15 g Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
350 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 823kJ
14% Sacharidy 52 g
29% Tuky 21 g
17% Sodík 337 mg
17% Bílkoviny 10 g

Šátečky se zelím postup přípravy receptu:

1

Do hrnku s teplým mlékem nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku mouky, soli a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme žloutek, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout.

3

Z těsta vyválíme tenčí plát, který rozřežeme na větší čtverečky. Doprostřed každého položíme oslazené kysané zelí, cípy těsta přeložíme přes sebe a vytvoříme šáteček. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj šátečky, každý propíchneme vidličkou, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept