Jednoduchý recept

Holoubata po debrecínsku

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 39717

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Holoubata
400 g Kapusta hlávková
100 g Klobása Dunajská
100 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
20 g Paprika mletá sladká
100 g Paprika zelená
5 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
9 g Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 857kJ
5% Sacharidy 19 g
143% Tuky 108 g
63% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Holoubata po debrecínsku postup přípravy receptu:

1

Očištěná holoubata osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny a převážeme. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, zalijeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

2

Mezitím připravíme zeleninu. Kapustu nakrájíme na malé kusy a spaříme vařící vodou. 50g slaniny pokrájíme na kostičky, vyškvaříme, na ní osmažíme cibuli nadrobno do růžova, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme kapustu, mrkev a papriku na nudličky, nakonec dunajskou klobásu na plátky. Zakryjeme a dusíme do měkka. Upečená holoubata rozpůlíme, přelijeme hotovou omáčkou ze zeleniny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept