Kachna na divoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna na divoko
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39718 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
30 g | Cukr třtinový |
1,2 kg | Kachna mražená |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
20 ml | Ocet vinný |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 139,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr třtinový, Ocet vinný, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna na divoko postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem, vložíme do pekáče a obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou a cibulí. Podlijeme bílým octem, zakryjeme poklopem a v mírně vyhřáté troubě dusíme, dokud maso není měkké. Kachnu průběžně obracíme a podléváme vodou, hotovou ji vyjmeme, maso naporcujeme a vložíme do kastrolu. Do výpeku v pekáči přidáme třtinový cukr, smetanu smíchanou s moukou, osolíme, zalijeme vínem a povaříme. Rozmixujeme dohladka ručním mixérem a nalijeme na porce kachny v kastrolu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.