Jednoduchý recept

Trhance v mléce

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 39719
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

20 g Kopr čerstvý
1 l Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
15 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
220 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 338kJ
14% Sacharidy 49 g
9% Tuky 7 g
74% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Trhance v mléce postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko, osolíme, přilijeme vodu, přivedeme k varu.

2

Do mísy nasypeme mouku, lžičku soli, vejce, 2 lžíce vlažné vody a vymícháme těstíčko.

3

Z těsta odtrhujeme menší kousky, vhazujeme do vroucího mléka s vodou a zavařujeme přibližně 5 minut.

4

Pokrm podáváme v hlubokých talířích posypaný posekaným koprem. Trhance podáváme scezené nebo s mlékem, ve kterém se vařily.

Poznámka

Scezené trhance můžeme přelít rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept