Trhance v mléce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhance v mléce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39719 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Kopr čerstvý |
1 l | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
15 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
220 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 86,3mg |
Draslík | 109,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhance v mléce postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko, osolíme, přilijeme vodu, přivedeme k varu. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, lžičku soli, vejce, 2 lžíce vlažné vody a vymícháme těstíčko. |
3 | Z těsta odtrhujeme menší kousky, vhazujeme do vroucího mléka s vodou a zavařujeme přibližně 5 minut. |
4 | Pokrm podáváme v hlubokých talířích posypaný posekaným koprem. Trhance podáváme scezené nebo s mlékem, ve kterém se vařily. |
Poznámka
Scezené trhance můžeme přelít rozpuštěným máslem.