Jednoduchý recept

Bramborové trhance se zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 39720

Ingredience

500 g Brambory vařené
150 g Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé
100 g Slanina vepřová
10 g Sůl
20 g Tuk
50 ml Voda pitná
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 710kJ
15% Sacharidy 54 g
22% Tuky 17 g
74% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Bramborové trhance se zelím postup přípravy receptu:

1

Zelí i s nálevem nalijeme do rendlíku, trochu osolíme, přidáme lžíci másla a dusíme do měkka. Scedíme, necháme okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi je rozškvaříme.

2

Vařené brambory osolíme, rozšťoucháme s trochou vlažné vody, přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto. Tvarujeme placičky, které na tuku osmažíme z obou stran. Placičky natrháme na menší kousky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a přelijeme rozškvařenou slaninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept