Recept

Flambované jehněčí řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39722

Ingredience

2 ks Broskve
600 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Koňak Armaňak
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej česnekový
50 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 029kJ
3% Sacharidy 11 g
45% Tuky 34 g
3% Sodík 59 mg
34% Bílkoviny 19 g

Flambované jehněčí řízky postup přípravy receptu:

1

Jehněčí řízky očistíme, omyjeme, osušíme. Do masa vetřeme česnekový olej, sůl a posypeme rozmarýnem. Poté je zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 60 minut odpočívat do chladničky.

2

Broskve omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme lžíci másla a broskve na něm ohřejeme. Vlašské ořechy nasekáme.

3

Na pánvi rozpálíme zbytek másla a řízky na něm z obou stran 5 minut smažíme. Poté je upravíme na připravené talíře, ozdobíme prohřátými plátky broskví a posypeme nasekanými ořechy.

4

Do naběračky nalijeme koňak a nad plamenem ho zahřejeme, poté ihned vylijeme na řízky, zapálíme, necháme dohořet a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept