Flambované jehněčí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambované jehněčí řízky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39722 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Broskve |
600 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej česnekový |
50 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 232,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 325,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Ořechy vlašské, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Koňak Armaňak, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej česnekový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Flambované jehněčí řízky postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí řízky očistíme, omyjeme, osušíme. Do masa vetřeme česnekový olej, sůl a posypeme rozmarýnem. Poté je zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 60 minut odpočívat do chladničky. |
2 | Broskve omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme lžíci másla a broskve na něm ohřejeme. Vlašské ořechy nasekáme. |
3 | Na pánvi rozpálíme zbytek másla a řízky na něm z obou stran 5 minut smažíme. Poté je upravíme na připravené talíře, ozdobíme prohřátými plátky broskví a posypeme nasekanými ořechy. |
4 | Do naběračky nalijeme koňak a nad plamenem ho zahřejeme, poté ihned vylijeme na řízky, zapálíme, necháme dohořet a podáváme. |