Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39723

Ingredience

2 cl Martell cognac
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata
100 ml Smetana 12% (konzumní)
800 g Srnčí maso
100 g Sýr kozí
1 špetka Sůl
250 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 363kJ
3% Sacharidy 12 g
25% Tuky 19 g
15% Sodík 303 mg
91% Bílkoviny 51 g

Plněné srnčí kapsy postup přípravy receptu:

1

Srnčí řízky omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme a do masa vetřeme sůl a pepř. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky. Kozí sýr pokrájíme na malé kostičky.

2

Rajčata a sýr smícháme, přidáme na jemno nasekanou pažitku a bazalku. Takto připravenou směsí potřeme polovinu každého řízku. Poté řízky překlopíme a zajistíme pomocí párátek.

3

Na pánvi rozpálíme máslo, řízky smažíme, podlijeme portským vínem, zakryjeme pokličkou a 30 minut dusíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

4

Do pánve přidáme koňak, necháme projít varem. Přilijeme smetanu, omáčku za stálého míchání necháme zhoustnout.

5

Srnčí řízky servírujeme na připravené talíře a přelijeme smetanovou omáčkou. Zdobíme na jemno nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept