Plněné srnčí kapsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné srnčí kapsy
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39723 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 cl | Martell cognac |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
800 g | Srnčí maso |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr kozí |
250 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 147,8mg |
Draslík | 933,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Srnčí maso, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné srnčí kapsy postup přípravy receptu:
1 | Srnčí řízky omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme a do masa vetřeme sůl a pepř. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky. Kozí sýr pokrájíme na malé kostičky. |
2 | Rajčata a sýr smícháme, přidáme na jemno nasekanou pažitku a bazalku. Takto připravenou směsí potřeme polovinu každého řízku. Poté řízky překlopíme a zajistíme pomocí párátek. |
3 | Na pánvi rozpálíme máslo, řízky smažíme, podlijeme portským vínem, zakryjeme pokličkou a 30 minut dusíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple. |
4 | Do pánve přidáme koňak, necháme projít varem. Přilijeme smetanu, omáčku za stálého míchání necháme zhoustnout. |
5 | Srnčí řízky servírujeme na připravené talíře a přelijeme smetanovou omáčkou. Zdobíme na jemno nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.