Recept

Kuřecí řízečky s třešňovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39728
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 polévková lžíce Cukr třtinový
400 g Kompot třešňový
2 ks Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 346kJ
7% Sacharidy 25 g
20% Tuky 15 g
9% Sodík 180 mg
39% Bílkoviny 22 g

Kuřecí řízečky s třešňovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme a naklepeme. Poté osolíme a opepříme. Třešně scedíme, necháme okapat, šťávu z třešní zachytíme a odložíme stranou.

2

Na pánvi rozpálíme olej, řízky na něm z obou stran osmažíme, poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Vypečenou šťávu podlijeme octem, přidáme cukr, portské víno a šťávu z třešní. Na mírném ohni povaříme přibližně 5 minut. Nakonec přimícháme třešně.

4

Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme. Kuřecí řízečky servírujeme na připravené talíře a podáváme přelité třešňovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept