Papriková smetanová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková smetanová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3973 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 15,2mg |
Draslík | 538,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková smetanová polévka postup přípravy receptu:
1 | Papriky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Zelí nasekáme najemno. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, osmahneme cibuli, přidáme papriky a zelí a podusíme. |
3 | Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a asi 20min povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme bílé víno a šlehačku a prohřejeme. |
4 | Poté ihned podáváme. |