Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39731
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Feferony
0,5 kávová lžička Garam masala
0,3 kávová lžička Hřebíček
4 polévková lžíce Jogurt bílý
0,3 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
1 polévková lžíce Mandle
500 g Maso mleté - mix
1 kávová lžička Máta
1 polévková lžíce Mouka čočková
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 081kJ
5% Sacharidy 17 g
54% Tuky 40 g
5% Sodík 91 mg
34% Bílkoviny 19 g

Jogurtovo-masový kebab postup přípravy receptu:

1

Cibuli, česnek i feferonky nadrobno nasekáme a orestujeme v rozpáleném oleji. Přidáme koření, mandle, osolíme a smažíme ještě cca 4 minuty. Vmícháme maso, rozvařený kokos i čočkovou mouku a dusíme cca 15 minut.

2

Směs necháme vychladnout, přidáme nadrobno nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme větší kuličky, uprostřed uděláme hluboké důlky. Jogurt rozšleháme, mírně osolíme a vmícháme na jemno sekanou mátu. Ochucený jogurt rozdělíme po lžičkách do důlků, koule uzavřeme a osmažíme na rozpáleném oleji.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept