Jogurtovo-masový kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtovo-masový kebab
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39731 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
0,3 kávová lžička | Hřebíček |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
0,3 kávová lžička | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
1 polévková lžíce | Mandle |
500 g | Maso mleté - mix |
1 kávová lžička | Máta |
1 polévková lžíce | Mouka čočková |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 519,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Hřebíček, Jogurt bílý, Kardamom, Kmín drcený, Mandle, Máta, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Kokos - mletý (Kopra), Maso mleté - mix, Mouka čočková, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtovo-masový kebab postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, česnek i feferonky nadrobno nasekáme a orestujeme v rozpáleném oleji. Přidáme koření, mandle, osolíme a smažíme ještě cca 4 minuty. Vmícháme maso, rozvařený kokos i čočkovou mouku a dusíme cca 15 minut. |
2 | Směs necháme vychladnout, přidáme nadrobno nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme větší kuličky, uprostřed uděláme hluboké důlky. Jogurt rozšleháme, mírně osolíme a vmícháme na jemno sekanou mátu. Ochucený jogurt rozdělíme po lžičkách do důlků, koule uzavřeme a osmažíme na rozpáleném oleji. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.