Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39732
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Feferony
500 g Hovězí maso mleté
6 ks Hřebíček
2 ks Kardamom
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Máta
120 g Mouka čočková
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika zelená
2 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 912kJ
11% Sacharidy 40 g
18% Tuky 14 g
11% Sodík 219 mg
78% Bílkoviny 44 g

Plněný hovězí kebab postup přípravy receptu:

1

Maso smícháme s jednou nasekanou cibulí, utřeným česnekem, rozsekanými feferonkami, čočkovou moukou a vším utlučeným kořením, osolíme. Zalijeme trochou vody, podusíme, až se voda odpaří a maso bude poloměkké.

2

Směs necháme vychladnout, rozklepneme do ní vejce, důkladně promícháme, vytvoříme placičky.

3

Druhou cibuli rozemeleme společně s paprikami, přidáme mátu, lžičkou rozdělíme na placičky. Zabalíme je, vytvoříme kuličky, zlehka vyválíme. Osmažíme na rozpáleném oleji.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokrm podáváme např. s kečupem s kořeněným jogurtem nebo čalamádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept