Plněný hovězí kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný hovězí kebab
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
500 g | Hovězí maso mleté |
6 ks | Hřebíček |
2 ks | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Máta |
120 g | Mouka čočková |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika zelená |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 261,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Hovězí maso mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín drcený, Máta, Olej rostlinný, Paprika zelená, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka čočková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný hovězí kebab postup přípravy receptu:
1 | Maso smícháme s jednou nasekanou cibulí, utřeným česnekem, rozsekanými feferonkami, čočkovou moukou a vším utlučeným kořením, osolíme. Zalijeme trochou vody, podusíme, až se voda odpaří a maso bude poloměkké. |
2 | Směs necháme vychladnout, rozklepneme do ní vejce, důkladně promícháme, vytvoříme placičky. |
3 | Druhou cibuli rozemeleme společně s paprikami, přidáme mátu, lžičkou rozdělíme na placičky. Zabalíme je, vytvoříme kuličky, zlehka vyválíme. Osmažíme na rozpáleném oleji. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokrm podáváme např. s kečupem s kořeněným jogurtem nebo čalamádou.