Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39735

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
2 ks Feferony
1 kávová lžička Garam masala
0,5 kávová lžička Hřebíček
1 polévková lžíce Jogurt bílý
70 g Mouka čočková
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Máta
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Skopové maso mleté
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 786kJ
6% Sacharidy 23 g
31% Tuky 23 g
5% Sodík 109 mg
56% Bílkoviny 31 g

Skopový kebab vcelku postup přípravy receptu:

1

Čočkovou mouku mírně opražíme na suché teflonové pánvi. Cibuli, česnek a feferony nasekáme na drobno. Všechny suroviny kromě másla důkladně promícháme s masem.

2

Směs dáme do máslem vymazaného kastrolu, zakryjeme pokličkou a v rozehřáté troubě dusíme cca 60 minut. Poté pokličku sejmeme a ještě chvíli dopečeme.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept