Skopový kebab vcelku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový kebab vcelku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39735 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Garam masala |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Jogurt bílý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Máta |
70 g | Mouka čočková |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Skopové maso mleté |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 62,1mg |
Draslík | 517,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Feferony, Hřebíček, Jogurt bílý, Máta, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Mouka čočková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skopové maso mleté nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový kebab vcelku postup přípravy receptu:
1 | Čočkovou mouku mírně opražíme na suché teflonové pánvi. Cibuli, česnek a feferony nasekáme na drobno. Všechny suroviny kromě másla důkladně promícháme s masem. |
2 | Směs dáme do máslem vymazaného kastrolu, zakryjeme pokličkou a v rozehřáté troubě dusíme cca 60 minut. Poté pokličku sejmeme a ještě chvíli dopečeme. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.