Jednoduchý recept

Masové doutníky s obložením

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39736

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 ks Citrony
0,5 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
500 g Skopové maso mleté
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 648kJ
5% Sacharidy 18 g
33% Tuky 25 g
7% Sodík 133 mg
52% Bílkoviny 29 g

Masové doutníky s obložením postup přípravy receptu:

1

Maso důkladně promícháme s vejci, kořením a solí. Ze směsi vytvoříme tvary doutníků, které napícháme na jehlice a pokapeme olejem.

2

Na rozpáleném grilu ogrilujeme do zlatova. Hotové doplníme nakrájenými rajčaty, cibulí a citronem.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept