Recept

Špenátová polévka s vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39739
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kg Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 242kJ
9% Sacharidy 33 g
53% Tuky 39 g
80% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Špenátová polévka s vejcem postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme do zlatova. Česnek oloupeme pokrájíme na kolečka, přimícháme k cibuli, špenát omyjeme rozkrájíme a vysypeme do hrne, chvilku podusíme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, pod poklici povaříme 30 minut.

2

Smetanu vlijeme do hrníčku, rozklepneme do ní celé vejce, lžíci mouky a vlijeme do polévky, kterou za stálého mícháni přivedeme k varu a poté odstavíme. Dochutit můžeme i citrónovou šťávou.

Poznámka

Polévku podáváme teplou na vyhřátém talíři s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept