Recept

Rumový koláč s ananasem, mangem a mandlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 39741
Kategorie: Koláče

Ingredience

těsto
1 kávová lžička Citronová šťáva
110 g Hera
120 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
140 g Mouka pšeničná hladká voženílkova
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
ovocná náplň
500 g Ananas
140 g Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
180 g Mango
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 331kJ
22% Sacharidy 80 g
67% Tuky 50 g
9% Sodík 182 mg
16% Bílkoviny 9 g

Rumový koláč s ananasem, mangem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Do větší mísy prosejeme 280 g hladké mouky se špetkou soli, přidáme 2 lžíce rumu, 120 g změklého másla. 110 g Hery nakrájíme na kousky, těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici vyšleháme žloutek se lžičkou citronové šťávy a se 2 lžícemi minerální vody.

2

Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme dva válečky, zabalíme je do potravinářské fólie a odložíme do chladna na 30 minut uležet.

3

Nastříháme pečicí papír velikosti koláčové formy. Jeden váleček těsta položíme na střed papíru, ze kterého vyválíme plát o síle 3 - 5 mm na tvar formy pečicího plechu. Placka by měla být vždy alespoň o 2,5 cm větší, než je forma plechu (průměr 22 - 23 cm).

4

Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólii a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar. Pečicí papír s těstem lehce přeneseme na koláčovou formu. Okraje těsta přitiskneme vidličkou o okraje formy, vložíme do chladničky.

5

Připravíme si ovocnou náplň: ananas omyjeme, osušíme, odkrájíme silnou slupku. Čistou dužinu, kterou pokrájíme na malé kostky, vložíme do mísy. Omyté a oloupané mango rozkrojíme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky, které přidáme k ananasu.

6

V pánvi opražíme nasucho oloupané mandle,které dáme do mísy k ovoci. Přidáme 140 g cukru krupice, 1,5 lžíce Maizeny, 3 rozšlehaná vejce, špetku soli a 50 g roztopeného vychladlého másla. Směs promícháme.

7

Z druhého těsta vyválíme placku stejným způsobem, jako jsme vytvořili tu první. Na připravené těsto, položené v pečící formě, rozložíme připravené ovoce a zakryjeme ho druhou plackou. Okraje k sobě dobře ozdobně přitiskneme.

8

Koláč na několika místech propíchneme vidličkou a vložíme poté do předem vyhřáté trouby (na 220°C) péct. Při této teplotě pečeme 10 minut, potom snížíme teplotu na 160°C a koláč pečeme ještě přibližně 45 - 50 minut do zlatova.

9

Upečený koláč necháme vychladnout, potom ho posypeme práškovým cukrem ochuceným vanilkou, rozkrájíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept